Απολαύστε τη Νάξο

Γαστρονομία, Δραστηριότητες στη Φύση και Νυχτερινή Ζωή

naxos1

Φαγητό

Απολαύστε τη Ναξιώτικη κουζίνα που φημίζεται για την απλότητα της και ξεχωρίζει για τις δυνατές γεύσεις της που οφείλονται στα φρέσκα υλικά, στο ντόπιο ελαιόλαδο και στην εξαιρετική ποιότητα των κρεάτων.

Δοκιμάστε την πατάτα Νάξου, τα τυριά, το γάλα, το γιαούρτι, το κίτρο, τα γλυκά του κουταλιού, το κρασί και το μέλι.

Σπορ

Για τους φίλους των θαλάσσιων sports υπάρχουν οργανωμένα κέντρα windsurfing και kite-surfing στην Μικρή Βίγλα, τον Άγιο Γεώργιο και την Πλάκα.

Για περισσότερη δράση πραγματοποιούνται καταδύσεις στο νησί με μάσκα και αναπνευστήρα και είναι για αρχάριους αλλά και για τους γνώστες του sport. Επιπλέον , για όσους δεν προτιμούν τα extreme sports υπάρχουν jet-ski , θαλάσσια ποδήλατα και κανό. Στον Άγιο Γεώργιο, στην Αγία Άννα, στην Πλάκα και σε κάθε οργανωμένη παραλία υπάρχουν φιλέ για να ξεκινήσετε beach volley.

Για όσους αγαπούν την ιππασία ή για όσους θέλουν για πρώτη φορά να δοκιμάσουν, στο νησί γίνονται μαθήματα. Μπορείτε να εξερευνήσετε το νησί ιππεύοντας ένα άλογο. Μια αξέχαστη εμπειρία για μεγάλους αλλά και για μικρούς αφού υπάρχουν άλογα-πόνυ για τα παιδιά.

Διασκέδαση

Από την Νάξο, το νησί του Διονύσου (μυθικός θεός του γλεντιού και του κεφιού ) δεν θα μπορούσε να λείψει η νυχτερινή ζωή. Διασκέδαση για όλα τα γούστα και τις ηλικίες.

Εστιατόρια με ελληνική και ξένη κουζίνα, γραφικά ταβερνάκια και ουζερί περιμένουν για να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς με τους τοπικούς νόστιμους μεζέδες που προσφέρουν. Μετά το φαγητό μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας στα ήσυχα και ρομαντικά μπαράκια δίπλα στην θάλασσα ακούγοντας jazz, blues και ethnic μουσική.

Για όσους προτιμούν τον χορό και την έντονη νυχτερινή διασκέδαση, μεγάλα club και μπαράκια βρίσκονται στην κεντρική παραλία του νησιού και στην παλιά χώρα με ρυθμούς pop ελληνικής και ξένης μουσικής αλλά και rock.

Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τα χωριά του νησιού να γλεντήσετε και να περάστε όμορφα στις εκδηλώσεις που γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ με live παραδοσιακή μουσική, χορό και άφθονο κρασί και φαγητό.

naxos-culture